Magyar Kultúra Napja és az új kollekciónk

Legújabb kollekciónkat a magyar kultúra és a hagyományok inspirálták. A debütálását is január 22.-re terveztük, amely a Magyar Kultúra Napja. Ebben a cikkben kicsit részletezzük az eseményt és az új kollekciónkat is.

Magyar Kultúra Napja

Január 22. Egy meghatározó nap a magyarság számára. A források és a kézirat szerint Kölcsey Ferenc 1823-ban eme jeles napon tisztázta le a Himnusz kéziratát. Ám akkoriban még nem örvendett akkora sikernek, mint az 1840-es évek második felében, a forradalmak időszakában és az azt követő évtizedekben. Az igazi dicsőség akkor jött el, amikor Erkel Ferenc díjat nyert (1844) a mű megzenésítésével. A zenei mű egész Magyarországot bejárta és idővel a császári himnusznál is nagyobb népszerűsége volt a magyar nép körében. Ugyan törvénybe csak a rendszerváltáskor került, miszerint ez Magyarország hivatalos himnusza, de már a XX. század második felében is számos eseményen hangzott fel. Az ikonikus napot szintén 1989-ben kiáltották ki a Magyar Kultúra Napjává.

Miért január 22.? A történészek szerint Kölcsey Himnusza olyan jelentős fejlődésen ment keresztül az évtizedek során a magyar nép ereje által - amit még a felsőbb hatalmak sem tudtak befolyásolni -, hogy a méltó tisztelet megadásaként ezen a napon ünneplünk minden, magyarsághoz és hagyományokhoz kapcsolható értéket. 

Kölcsey Ferenc és a Himnusz eredeti kézirata

Magyar Kultúra Kollekció

Az új évre való tekintettel szervezetünk új célokat tűzött ki maga elé: szeretnénk mélyebb értékkel ellátni termékeinket, így különböző eseményekhez különböző kollekciókat készítünk. Első különleges esemény az évben a Magyar Kultúra Napja. Ekkor nemcsak a költészetet ünnepeljük, hanem minden magyar értéket, amit az évszázadok során felhalmoztunk és megőrzendőnek tekintünk. Így született meg az ötlet, miszerint egyedi pólókat tervezünk olyan mintákkal, amely magyar szólásokat és közmondásokat, szállóigéket vagy költemények részleteit tartalmazzák. 

A terveket hazai grafikus- és tervező csapatunk készítette, és a termékek is itt, Budapesten kerültek gyártásra - így egyértelműen kijelenthető, hogy hazai termékek!

Pólók és pulóverek

A Kollekcióban rövid- és hosszú ujjú pólók, valamint kapucnis pulóverek találhatók férfi és női típusban. Egy-egy fajta minta többféle színben is elérhető webshopunkban. A pólók anyaga 100% fésült pamut. 

Magyar Kultúra Kollekció - Glo-Story Hungary

 

Források:

Színház.orgMagyar KurírSalzungMagyar Nemzet

Megjegyzés írása

Minden megjegyzés moderálásra kerül a publikálás előtt